Vesti

Utisci Milenka Zorića Iz Tokija sa predolimpijske regate

Milenko Zorić i Marko Tomićević su, kao osvajači srebrne medalje na Olimpijadi u Riju 2016.,  dobili poziv da učestvuju na predolimpijskoj regati u Tokiju od 12 do 15. septembra ove godine.

Milenko nam je poslao prve utiske o olimpijskom sportskom kompleksu, na kome će se sledeće godine održati takmičenje u kajaku: 

"Odradili smo par treninga na stazi na kojoj će se održati Olimpijske igre sledeće godine. Trke nas očeku sutra (subota).. Imali smo par dana da se naviknemo na vremensku razliku i sada se već osećamo dobro i spremno za trke.

Uslovi su dobri. Ima malo vetra, ali nema favorizovanih staza. U svakoj stazi duva isti vetar.

Ceo kompleks je pravljen nov i sadrži sve što je potrebno za održavanje velikih takmičenja, hangari za čamce, teratana, sala za zagrevanje sa ergometrima, svlačionice i tuš kabine. Vidi se da radovi još traju i da će za Olimpijske igre sve to izgledati mnogo lepše i sređenije, ali i sada je to već lep kompleks.

Što se tiče takmičenja i naše trke, dvosed na 1000 m, imamo 3 kvalifikacione grupe iz kojih po 3 prva idu u polufinale, a ostali u četvrtfinale i borbu za polufinale. Iz polufinala prolaze 4 najbolja i ulaze u finale koje se odrzava samo 2 sata posle polufinala. Naša kvalifikaciona trka je na programu u subotu od 10:13 po Japanskom vremenu.". 

Rezultati: https://www.canoeicf.com/canoe-sprint-olympic-test-event/tokyo-2019/results

0 0 0 0 0 0 0 0