Vesti

Vanredno stanje - obaveštenje KSS

Zbog novonastale situacije vezane za sprečavanje širenja zarazne bolesti COVID-19 i uvođenja vanrednog stanja na čitavoj teritoriji Republike Srbije, obaveštavamo Vas da obustavite sve klupske aktivnosti u zatvorenim i na otvorenim sportskim objektima.

Shodno tome prenosimo Vam saopštenje Ministarstva omladine i sporta

„Obaveštavamo vas da je na osnovu člana 200. stav 6. Ustava Republike Srbije, Vlada, uz supotpis Predsednika Republike, donela Uredbu o merama za vreme vanrednog stanja, 05 Broj: 110-2515/2020od 15. marta 2020. godine, kojom je između ostalog, propisano:

  • Zabranjuje se sazivanje i održavanje zborova i svih drugih okuplјanja građana na otvorenom prostoru.
  • U zatvorenom prostoru zabranjuju se sva okuplјanja (sportske, kulturne i druge manifestacije) osim okuplјanja koja su od posebnog interesa za rad i funkcionisanje državnih organa i službi, za čije održavanje posebno odobrenje, u skladu sa ovom odlukom, izdaje ministar unutrašnjih poslova.
  • Odlukom Vlade, u zavisnosti od epidemiološke situacije, mogu se predvideti izuzeci od pravila iz st. 1. i 2. ove uredbe.
  •  

Radi sprečavanja širenja zarazne bolesti COVID-19, a sledstveno gore citiranom, na teritoriji Republike Srbije nije dozvolјeno obavlјanje sportskih aktivnosti (treninga, utakmica, mečeva, trka i sl.) u zatvorenim sportskim objektima (fiskulturnim salama, halama, teretanama, sportskim centrima, zavodima nadležnim za sport i sl.) i na otvorenim sportskim objektima (stadionima, regatnim stazama, trim i biciklističkim stazama i sl.) dok traje opasnost od širenja zarazne bolesti COVID-19 na teritoriji Republike Srbije.“

Shodno novonastalim okolnostima predviđena redovna godišnja Skupština Saveza koju je na svojoj sednici održanoj 15. marta 2020. godine  zakazao Predsendik UO za 4. april 2020.godine dovedana je pod znak pitanja. U narednim danima obavestićemo Vas o definitivnom terminu i načinu održavanja Skupštine Saveza.

Istovremeno Vas obaveštavamo da smo produžili rok za registraciju tamičara za ovu sezonu tako da će umesto 31. marta rok za registraciju biti 30. april 2020. godine. Shodno tome molimo Vas da takmičarske knjižice dostavlјate poštom na adresu Saveza.

Sva takmičenja u kalendaru koja su predviđena u ogranizaciji Saveza su otkazana do daljnjeg. 

O svim naknadnim informacijama bićete blagovremeno obavešteni.