Vesti

Šabački kajakaši ponovo na vodi

Posle 50 dana karantina i zabrane svih sportskih dešavanja, 6. maja je najzad uknuto vanredno stanje i  život se polako vraća u normalne tokove.

Naši istaknuti reprezentativci su vredno trenirali i u otežanim uslovima vanrednog stanja. Svi s nestrpljenjem iščekujemo kraj maja, kada Međunarodna kajakaška federacija (ICF) i Evropska kajakaška asocijacija (ECA) treba da donesu odluke o sudbini međunarodnih takmičenja u tekućoj godini koja su odložena zbog pandemije.

Najveća planetarna smotra sporta, Olimpijske igre su definitivno odložene za 2021. godinu. ICF je predao na razmatranje Međunarodnom olimpijskom komitetu i novi sistem olimpijskih dokvalifikacija za Tokio 2021. Ostaje otvoreno pitanje održavanja Evropskog prvenstva za juniore i mlađe seniore u Moskvi (prvobitni termin 2-5. jul), kao i Svetskog prvenstva za seniore u Segedinu koje je odloženo za septembar. 

Da su se naši kajakaši uželeli takmičenja pokazala je i današnja kontrola na 2 km, gde je Branko Lagundžić pomerao granice juniorskih dostignuća izveslavši u dva navrata nestvarnih 7.47 i 7.45 min. Odličan je bio i Mihajlo Subotić (7.53 min) koji se, posle 24 dana provedenih u  karantinu po povratku iz Turske sa reprezentativnih priprema, polako vraća u takmičarsku  formu. 

A na vodu su izašli i naši najmlađi takmičari i novopečeni mali kajakaši.

0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0