Vesti

KK Zorka najbolji sportski kolektiv u 2020. godini

Nedeljni list "Glas Podrinja" je i ove godine, 63. put za redom, dodelio priznanja najboljima u sportu Podrinja. Ova tradicionalna menifestacija je najdugovečniji izbor najboljih sportista u Srbiji i traje u kontinuitetu od 1958. godine.

Za najuspešniji sportski kolektiv u 2020. godini i po oceni stručnog žirija i po oceni čitalaca, proglašen je Kajak klub Zorka, nosilac titule vicešampiona Srbije u sveukupnom ekipnom plasmanu. Drugo mesto pripalo je Tekvondo klubu Šabac, a treće Ženskom košarkaškom klubu Duga.

Najbolji mladi sportista Podrinja je Branko Lagundžić, član KK Zorka, osvajač zlatne medalje u jednosedu na 500 m na  Olimpijskim nadama, najprestižnijem svetskom takmičenju za juniore koje je organizovano u protekloj godini.

Nebojša Grujić, kajakaš Zorke, osvajač bronzane medalje na Svetskom kupu u četvercu na 500 m,  je po izboru čitalaca proglašen za najuspešnijeg sportistu Podrinja, dok je stručni žiri titulu najboljeg dodelio atletičaru Aleksandru Grnoviću, prvaku Balkana u desetoboju.

0 0 0 0 0