Vesti

Značajno iskustvo seniorskih reprezentativnih priprema za Luku Manjenčića

Seniorske i mlađe seniorske reprezentativne pripreme u Turskoj traju gotovo punih mesec dana, a počele su 14. februara. Prvi povratnici kući su dva talentovana juniora koja su imala priliku da rade sa starijim kolegama. Jedan od njih je i naš takmičar, Luka Manjenčić. Od šest nedelja koliko je u planu da pripreme traju on je sa našim najboljim kajakašima proveo polovinu tog vremena. Njegov povratak u Šabac iskoristili smo da bi ga pitali za njegove utiske sa prvih priprema koje je proveo sa seniorskim timom:

- Pripreme su protekle u najboljem redu, treninzi su bili naporni, ali podnošljivi. Iako je bila gužva na reci zbog velikog broja kajakaša, uz dogovor sve se rešavalo. Ovo su moje prve pripreme u Turskoj sa seniorima i atmosfera je bila odlična.

Ove tronedelje pripreme koje je proveo u Beleku predstavljaju dobar zamajac za Luku, koji u narednu sezonu ulazi sa dosta optimizma i visokim ciljevima:

- Ciljevi su mi da izborim Evropsko i Svetsko prvenstvo za juniore i da što bolje prođem na tim takmičenjima, ali i da odbranimo klupsku titulu prvaka Srbije.

Nije lako provesti ovako dugačke periode van mesta boravišta, jer pored obećavajuće karijere, Luka je prinuđen da balansira i obavezama koje ima kao učenik treće godine Srednje poljoprivredne škole sa domom učenika u Šapcu. U ovakvoj situaciji on posebno ističe razumevanje koje profesori imaju:

- Uz dogovor sa profesorima i razrednom uspešno usklađujem obaveze prema školi sa treninzima i pored dosta izostanaka profesori imaju razumevanja.

0 0 0 0