Vesti

Sportska promocija Šapca kroz Mali sajam sporta

Danas je u Hali „Zorka“ održana manifestacija pod nazivom Mali sajam sporta. Ovaj relativno mladi projekat  Sportskog saveza Srbije napravljen je sa idejom da svi oni koji se do sada nisu bavili niti jednim sportom, a pre svega predškolci i osnovci, na jednom mestu vide široku ponudu sporta u svom mestu i tom prilikom možda izaberu da se u budućnosti bave jednim. Ovu priliku za promociju iskoristilo je preko 40 sportskih organizacija, među kojima smo bili i mi sa ekipom trenera i nekolicinom članova, pokušavajući da našim najmlađim sugrađanima približimo lepote kajaka putem standardne opreme, ali i uz pomoć ergometara. Nadamo se da smo u tome donekle uspeli i da ćemo u narednom periodu imati neka nova lica na treninzima.

Nedaleko od centra zbivanja, u Hotelu „Sloboda“ održana su i dva predavanja namenjena za trenere i mlade sportiste – „Osnove kondicionog treninga sportista“ i „Osnove borbe protiv dopinga u sportu“, na kojima su učestvovali Sara Jovanović, Luka Marjanović, Valentina Moravčević i Đurađ Vukašinović.

Sportski savez Šapca i Grad Šabac su bili partneri Sportskog saveza Srbije u organizaciji ove manifestacije, čijem svečanom delu su prisustvovali predsednik Saveza Davor Štefanek, pomoćnica ministra omladine i sporta Snežana Žugić i gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić.

0 0 0 0 0 0