Vesti

Mihailo Subotić: Pripreme uspele i pored teških uslova. Visoki takmičarski ciljevi

Petorka koja je bila na drugim pripremama u Turskoj nije napravila nikakvu pauzu po povratku, nego su se već od prošlog ponedeljka okrenuli radu u domaćim uslovima. Nebojša Grujić, Branko Lagundžić i Veljko Dovragović su bili trojica koji su bili i na prvim, decembarskim priprema u Beleku, da bi im se na ovim drugim, nedavno završenim, pridružili junior Luka Manjenčić, na tri nedelje, i Mihailo Subotić tokom svih šest nedelja. U prošlom tekstu preneli smo utiske sa priprema iz stručnog ugla jednog od reprezentativnih trenera, ujedno i našeg klupskog trenera Uroša Pavlovića, dok ćemo ovaj put to učiniti kroz priču sa Mihailom Subotićem, njegovim utiscima, kao i ciljevima i planovima u ovoj sezoni:

- Pripreme u Turskoj bih ocenio kao veoma uspešne. Uprkos nešto lošijim vremenskim uslovima uspeli smo u velikoj meri da se držimo plana. Imao sam veoma dobru grupu sastavljenu od najboljih prošlogodišnjih juniora, kolega iz četverca koji je prošle godine bio četvrti u Portugalu na Svetskom prvenstvu u kategoriji seniora do 23 godine. Pored mlađih kolega grupu su činili i stariji, iskusniji takmičari Marko Dragosavljević i Nebojša Grujić. Pripreme su prošle dobro što pokazuju i kontrole koje smo uradili pred sam kraj.

Obzirom da mu je prošla godina bila poslednja u mlađe seniorskom uzrastu, u predstojeću sezonu Subotić prvi put ulazi kao punopravni senior. Međutim, te vode mu nisu nepoznate o čemu govore i rezultati poput prošlogodišnjeg četvrtog mesta na Evropskom prvenstvu u Poznanju u četvercu na 1.000 metara, što mu daje za pravo da lestvicu sa ciljevima postavi visoko:

- Ciljevi za ovu godinu su veoma visoki pošto već imam iskustva u seniorskim trkama, ali idemo korak po korak, kao i do sada. Konkretan cilj je izboriti finale na Svetskom prvenstvu u Kanadi, a potom i na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj dve nedelje kasnije. Jedan od ciljeva je svakako i odbrana klupske titule na prvenstvu Srbije za sam kraj sezone.

Kako bi bio u prilici da se bori za ostvarenje svojih ciljeva Mihailo će morati da se dokaže na prvoj od mnogih prepreka. Reč je o Kupu Srbije koji će se održati na beogradskoj Adi Ciganliji od 28. do 30. aprila. On nas je detaljnije upoznao sa skrojenim planovima u okviru Kupa:

- Što se tiče predstojećih takmičenja prvo nas očekuje Kup Srbije krajem aprila, to će ujedno biti i izborno takmičenje za ulazak u reprezentaciju. Na Kupu osim dva jednoseda, na 1.000 i 500 metara, vozim i tri grupna čamca, od toga dva u olimpijskim disciplinama. Veslam dvosed i četverac na 500 metara. Dvosed sa štrokerom četverca Stefanom Vrdoljakom iz Sremske Mitrovice, a četverac pored nas dvojice veslaju i klupski kolega Branko Lagundžić i Luka Stojkov iz Bečeja. Ova posada je ostala nepromenjena u odnosu na prošlogodišnju sa Svetskog prvenstva za malđe seniore. Jedina neolimoijska disciplina koju veslam u grupnom čamcu je dvosed na 1000 metara sa legendom domaćeg i svetskog kajaka Milenkom Zorićem što mi je velika čast.

0 0 0