Vesti

Prvi ekipni izazov u sezoni - u subotu Majski kup

Nedelja iza Kupa Srbije donosi nam veoma zanimljivo takmičenje koje će dobro poslužiti u cilju testiranja timskog kapacitet. To je naravno iz razloga što Majski kajakaški kup Novog Sada ima ekipni karakter, koji će se održati ove subote na Šodrošu, ispred prostorija organizatora i našeg domaćina, Kajak kanu kluba “Liman”. U poslednja dva učešća – 2018. i 2021. godine, ostvarili smo ekipne pobede, a sa takvim ambicijama u Novi Sad idemo i ovog puta.

Na takmičenju, koje je atraktivno usled specifičnih disciplina i kružnog veslanja, učestvuju sve kategorije, uključujući i one najmlađe iz mini kajaka. Dečaci i devojčice do 10, odnosno do 12 godina, voziće samo jednosede na 1.000 metara. Dvosedi se veslaju od pionira i to isključivo na 200, a četverci od kadeta, takođe na 200 metara. Jednosedi se od pionirskog uzrasta voze na dve distance. Jedna je uvek ona najkraća, dok se metri postepeno povećavaju od juniora - na 1.000 se takmiče pioniri i kadeti, 1.500 je predviđena za juniore, a 2.000 metara za seniore.

U programu su i kanu takmičenja za jači pol. Samo će seniori veslati jednu dužu disciplinu u kanuu, iste udaljenosti kao i u kajaku, dok će biti na sprinterskom iskušenju trke na 200 metara. Takođe, seniori i seniorke će se takmičiti u SUP disciplini (veslanje na dasci u stojećem stavu).

 

R A S P I S

 

Foto: Arhiva kluba / Mihailo Bogdanović

 

0 0 0 0 0 0 0 0