Vesti

Zorka deo 52. plivačkog maraton „Jarak – Šabac 2022“

Proteklog vikenda, u organizaciji Turističke organizacije grada Šapca, održan je 52. plivački maraton „Jarak – Šabac 2022“, prilikom čega se naš klub još jednom rado odazvao da učestvuje u programu realizacijom četiri kajakaške trke. To je bila lepa prilika da se naši članovi, u sportskoj i drugarskoj atmosferi, takmiče između sebe. Održane su četiri trke, po dve za devojčice i dečake, u mini i velikom kajaku. Naši pobednici bili su Mihailo Andrić i Tara Ignjatović kod mini kajakaša, a Neda Novković i Vuk Grubješić u velikom kajaku.

Što se tiče maratona, Valis iz Valjeva je pobednik, plivači Sremske Mitrovice su osvojili drugo mesto, dok je šabački Delfin bio treći. Pored kajaka i uopšte raznovrsnog programa, sportska takmičenja su održana još u basketu, odbojci na pesku, uz tradicionalni Kup Srbije u rvanju na pesku, ali i promociju novog sporta – kornhola, od strane Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Šabac.

Plivački maraton ”Jarak - Šabac” održava se više od pola veka u znak sećanja na tragični događaj iz 1941. kada je nemački okupator u takozvanom “Krvavom maršu” sproveo više od 5000 Šapčana u koncetracioni logor u Jarku. Meštani Jarka su Šapčanima, po cenu života, bacali hleb i vodu - te je s toga u centru ovog sremačkog sela podignut spomenik na kom je uklesano: “Za vodu, za ljubav, za bratstvo - zahvalni Šapčani!”

0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0