Vesti

Seniorski pogon u laganom režimu rada. Lepo vreme okupilo reprezentativce na Adu

Nisu naše mlade uzdanice jedine koje su ušle u trenažni proces. Sa značajno smanjenim intezitetom to su učinili i naši seniori, koji su sa radom počeli sredinom oktobra.

Suvišno je naglašavati koliko lepo vreme znači u sprovođenju naših redovnih aktivnosti i naravno odlaganju rada na suvom i ergometrima. Između ostalog, to je upravo ono što ističe klupski, ali i reprezentativni trener Uroš Pavlović, koji zajedno sa Mihailom Subotićem i Brankom Lagundžićem ovu nedelju provodi na beogradskoj Adi Ciganliji i to sa dobrim razlogom:

- Nakon uspešne sezone i ostvarenih dobrih rezultata na Evropskom prvenstvu za seniore u K-4 1.000 i Evropskom za mlađe seniore i juniore u K-4 500 i K-2 1000 metara, zatim trka na Prvenstvu Srbije gde su naši seniori osvojili titulu ekipnog prvaka Srbije, usledila je dugačka pauza za takmičare. Pre dve nedelje smo počeli sa laganim uvođenjem u pripreme za narednu sezonu, da bi se ove nedelje naši najbolji seniori, Lagundžić i Subotić, pridružili drugim ekipama iz Srbije na zajedničkim pripremama državnog tima na Adi Ciganliji u Beogradu. Radi se na osećaju veslanja, pokušavaju se i neke grupne posade dvoseda i četveraca za narednu sezonu. Najbitnije je da je vreme dozvolilo da se produži sezona veslanja, usled čega je ekipa na okupu i radi zajedno.

Treba dodati da bi se pomenutim momcima pridružio i dvojac Veljko Dovragović i Luka Manjenčić, ali su ih u tome sprečile obrazovne obaveze - fakultetske u slučaju Veljka, a srednjoškolske Luku.

0 0 0 0 0 0 0 0 0