Vesti

65. izbor Glasa Podrinja za najbolje u sportu - dupla pobeda Lagundžića

Gde je prvo, tu je odmah i drugo priznanje za Branka Lagundžića. Nakon saznanja da su ga čitaoci Glasa Podrinja izabrali za najboljeg sportistu Podrinja u 2023. godini, ispostavilo se da je takvog mišljenja bio i žiri novine prilikom proglašenja najuspešnijih pojedinaca, odnosno laureata! Tako je Branko odneo duplu pobedu u izboru Glasa Podrinja, u kojem je za njega konstatovano sledeće:

"Otkrovenje kajakaškog sporta Srbije. Bio je na sekundu od medalja na Evropskom i Svetskom šampionatu prethodnog leta, dominirao na nacionalnom nivou, a u konkurenciji sa iskusnijima stekao je status olimpijskog kandidata. Bitku za Pariz će voditi u maju.”

Zahvaljujemo se žiriju, i to posebno na gestu posthumnog priznanja namenjenom Branimiru Paunoviću Poći koji je preminuo u avgustu prošle godine.

U sedmoj deceniji prošlog veka bio je neprikosnoveni kanuista Jugoslavije, trostruki šampion u jednokleku i dvokleku. C-1 500 je bila disciplina u kojoj se proslavio, branio je boje Jugoslavije na Evropskom juniorskom prvenstvu. Godine 1968. izabran za najboljeg sportistu Podrinja. Ukoliko ga neko ne zna kao vrhunskog kanuistu, poznaje ga kao odličnog automehaničara, ali i prijatnog, tihog čoveka izražnih ljudskih kvailteta.


Takođe, Steva Radosavljević se nalazio u kategoriji mladih sportista za dodelu priznanja, ali je konkurencija bila izuzetna.