Vesti

Utisci Branka Lagundžića na polovini reprezentativnih priprema u Turskoj

Reprezentativci Srbije u Turskoj polako ulaze u četvrtu nedelju priprema, što je malo više od polovine planiranih. Usled te činjenice, kontaktirali smo Branka Lagundžić, jedinog šabačkog kajakaša na ovom okupljanju:

- Trenutno je prošlo oko tri nedelje priprema. Veoma sam zadovoljan kako sam odradio prvu polovinu priprema. Imali smo i testiranje gde smo trener i ja zaista zadovoljni rezultatima, koji pokazuju da smo dobro radili u prethodnom periodu. U drugom delu priprema počinju dosta intezivniji treninzi, i sa njima polako i pripreme za prve trke koje me očekuju.

Saveznik koji je svakom kajakašu neophodan za dobar i kontinuiran rad - vreme, srećom ide na ruku, a značajni su i treninzi sa još jednim učesnikom velikih takmičenja…

- Vreme u Antaliji je odlično, skoro svaki dan je sunčano i nema vetra, tako da nam omogućava da odradimo sve kako smo planirali. Uradio sam par treninga sa Miroslavom Kirčevim iz Bugarske, što mi je dosta značilo da imam sparing partnera sa kojim mogu kvalitetno da treniram.

Šta je fokus do kraja priprema, ali i nakon njih?

- Cilj u naredne tri nedelje je da uradim svaki trening kvalitetno, zadržim adekvatnu tehniku i podignem svoj anaerobni kapacitet. Za sada sve ide po planu, veoma sam zadovoljan i motivisan. Sredinom marta je planiram povratak za Srbiju, gde ću nastaviti trenažni proces i spremno dočekati prvo takmičenje koje me očekuje 20. aprila.

0 0 0 0