Vesti

U izboru Sportskog saveza Šabac - Klub i Branko Lagundžić laureati! Posebna priznanja za Stevu i Andreu!

Klupski i pojedinačni rezultati naših takmičara u 2023. godini nagrađeni su sa četiri priznanja Sportskog saveza Šapca koja smo preuzeli u ponedeljak, 11. marta u sali Sokolskog doma. Klub je poneo epitet najuspešnijeg sportskog kolektiva u 2023. godini, čemu je najviše doprineo vicešampionski status u Srbiji, dok je za drugog laureata, za najuspešnijeg sportistu, proglašen Branko Lagundžić. Tačnije, on je ovu nagradu podelio sa još jednim mladim sportistom - Matejom Dodićem iz Rukometnog kluba “Metaloplastika”. On se tokom 2023. godine dokazivao na velikom broju internacionalnih takmičenja, a na najznačajnijem domaćem - Prvenstvu Srbije, osvojio je sedam medalja, od čega su četiri bile zlatne i tri bronzane.

Dva posebna priznanja, takođe zbog svojih uspešnih sezona, dobili su i Steva Radosavljević i Andrea Vukašinović. Steva je imao zapažen nastup na prestižnoj Međunarodnoj regati “Olimpijske nade”, sa koje se vratio sa srebrom u disciplini K-2 200, dok je na Prvenstvu Srbije osvojio dve medalje, takođe kao drugoplasirani. Tri godine mlađa Andrea takođe se dobro pokazala na pomenutoj Regati, gde je bila najmlađa učesnica u finalu discipline K-2 500 u kojoj je na kraju bila sedma. Na domaćim takmičenjima bila je izuzetna, osvajajući medalju na svakom koraku - šest na Prvenstvu Srbije (3-2-1), zlato na Prvenstvu Srbije na 5.000 metara i srebro u Kupu.

Kako se tog dana Branko Lagundžić nalazio na reprezentativnim pripremama u Turskoj, zamolili smo ga za komentar povodom ponovnog dobijanja prestižne nagrade:

  • Trenutno se nalazim na pripremama u Turskoj sa reprezentacijom Srbije, tako da nisam bio u mogućnosti da prisustvujem dodeli nagrada od strane Sportskog saveza Šapca. Meni je pripala čast da drugu godinu za redom dobijem priznanje za najboljeg sportistu grada Šapca u 2023. godini. To priznanje delim sa Matejom iz Rukomentnog kluba ,,Metaloplastika’’ tako da ovim putem i njemu čestitam. Želim da se zahvalim Sportskom savezu Šapca, ovo priznanje mi mnogo znači jer neko moj trud prati i nagrađuje, a meni to predstavlja veliku motivaciju za narednu sezonu, gde ću se potruditi da ostvarim sve svoje ciljeve koje sam postavio. Takođe želim da se zahvalim gradu Šapcu, koji pruža veliku podršku meni i mom klubu.

Kako se sezona 2024. polako nazire, nagrade su stigle u odličnom trenutku i sigurno će nas motivisati da se za istu što bolje spremimo!

0 0