Vesti

Šampionski kutak (4) – 13 medalja juniora za 2. mesto. Veljko i Mihajlo briljirali, četverci nedostižni

Iako izjednačeni po broju po broju medalja sa seniorima (13), bilans juniorske ekipe je bio uspešniji jer su osvojili dva zlata više (5), pored podjednakog broja srebrnih odličja (5). Što se tiče one bitnije stavke, zbog kojeg se i sam ovaj serijal piše, a to je bodovni saldo, učinak od 155.5 poena ih je svrstao iza Tarketa, kao ujedno i jedine dve ekipe koje su prešle granicu od 100 bodova. Koliko su juniori, kako momci, tako i devojke, bili uspešni u gotovo svim svojim nastupima, govori podatak da je ekipa „pokrila“ 12 disciplina od 21 dostupne, što znači da su osvojili više medalja od broja disciplina. Pri tome, to je za jednu više disciplinu od Zemuna, koji je takmičenje završio na trećem mestu sa 91.5 bodova, odnosno tri manje od Tarketa koji je imao 177.5. Sveukupno gledano, od ekipe koja će gotovo u celosti ostati na okupu i naredne godine, jer će u seniorske vode uplivati samo Veljko Dovragović i Luka Marjanović, za očekivati je da nastavi sa postizanjem sjajnih rezultata.

Kanuisti su u zaista došli do izražaja u ovoj kategoriji, donevši šest medalja, kao i dva četvrta mesta. Mihajlo Malović, Aleksa Trifunović, Ognjen Gajić i jedan kadet, Luka Trnavčević, činili su tu grupu kanuista koji su nam dali mnogo razloga za zadovoljstvo. Do tri individualne medalje doveslao je Mihajlo. Najznačajniju je osvojio na 1.000 metara, dok je na 200 i 500 završio kao srebrni, gde je bio jedini koji je uspeo da parira ritmu godinu dana starijeg Mihaila Tovarlaže. Na 500 i 1.000 metara, takođe u jednokleku, bronzani je bio Aleksa, dok je još jednu bronzu osvojio zajedno sa kadetom Lukom, ponovo na hiljadarci. Pomenuta četvrta mesta u kanuu pripala su Luki, jednom u solo trci na najkraćoj distanci, dok je stazu od 500 veslao zajedno sa Ognjenom.

Najuspešnija trka čitavog prvenstva za klub vezuje se za K-1 na 1.000 metara na kojoj je Veljko Dovragović odneo ubedljivu pobedu, da bi drugo mesto i srebro pripalo još jednom našem članu, Luki Manjenčiću. Koliko su bili dominantni u pojedinačnoj trci, toliko su bili sjajni i zajedno u četvercima na 500 i 1.000 metara, naravno uz svestrani doprinos Veljka Radosavljevića u obe trke, kao i Luke Manjenčića na 500 i Mihaila Kovačevića na 1.000 metara. Oba četverca su ostvarila sjajna vremena, neostvaljajući suparničkim posadama previše šansi da ih ugroze. U ove dve trke učestvovao je po još jedan klupski četverac, donevši preko potrebne bodove sa petim plasmanom na kraćoj – Steva Radosavljević, Mihailo, Jakov Petrović i Lazar Petrović, i sedmim na dužoj stazi - Luka Marjanović, Steva, Jakov i Lazar. Finale i bodove sa šestim mestom na 200 metara osvojila su zajedno braća Radosavljević.

U odličnom svetlu pokazale su se i devojke, zapravo sve kadetkinje po stažu. Sa zlatom, dva srebra i još dva finala bio je to najbolji performans jednog našeg ženskog tima. Oba srebra osvojio je duo reprezentativki Jana Gojković-Katarina Kecman, na 200 i 500 metara. Juniorski četverci su bili zaista izuzetni, jer je zlato bilo upravo delo još jednog četvoročlanog sastava. Jana i Katarini pridružile su se Valentina Moravčević i Milica Knežević za nadogradnju rezultata ostvarenog u kadetskom četvercu kada su bile srebrne.


Sastav juniora:

Veljko Dovragović (2003), Luka Marjanović (2003), Mihajlo Malović (2004), Aleksa Trifunović (2004), Ognjen Gajić (2004), Luka Manjenčić (2004), Mihailo Kovačević (2004), Veljko Radosavljević (2004), Jana Gojković (2005), Valentina Moravčević (2005), Luka Trnavčević (2005), Strahinja Ninković (2005), Katarina Kecman (2006), Milica Knežević (2006), Jakov Petrović (2006), Lazar Petrović (2006), Steva Radosavljević (2006) i Đurađ Vukašinović (2006).

 

Sve rezultate sa takmičenja možete pogledati OVDE.

 

0 0 0 0