Vesti

Svetski kup u Poljskoj – Izostale trke za plasmane, Gruja blizu finala

Zbog otkazivanja svih B i C finala usled loših vremenskih uslova, obojica šabačkih kajakaša, Nebojša Grujić i Branko Lagundžić, ostali su bez konačnih plasmana na drugom Svetskom kupu koji je održan u Poznanju (26-29. maj). To je pre svega posebno šteta u Brankovom slučaju, ali i ostalih mladih reprezentativnih kolega kojih je u Poljskoj bilo u velikom broju, obzirom da bi mu dodatne trke značile na polju iskustva.

Što se takmičarskog učinka tiče, podrazumeva se da je iskusni Nebojša Grujić imao zapaženiji nastup. Ali, iako je nekadašnji svetski i evropski prvak imao ukupno sedmo vreme u kvalifikacijama (37.17), odnosno osmo u polufinalu (36.48) discipline K-1 na 200 metara, sama završnica mu je ipak izmakla. Bio je četvrti u svojoj polufinalnoj grupi, što je za stepenik niže od ciljane pozicije.

Branko Lagundžić je četiri puta izlazio na stazu, po dva puta u K-2 i K-4 na 500 metara. Zajedno sa kolegama kvalifikacije su uspešno savladane, a posle izveslanih polufinala četverac je trebao da vesla B, a dvosed C finale. Inače, partner u dvosedu bio mu je Stefan Vrdoljak, a i četverac je bio sastavljen od mlađe seniorskih momaka: Stefan Vrdoljak (2000), Nikola Kovačević (2001), Luka Stojkov (1999) i naravno Branko Lagundžić (2002). Dvosed je u oba navrata bio na nivou vremena od 1 minuta i 36 sekundi (1:36,18 i 1:36,69), dok je četverac veslao oko 1 minuta i 24 sekunde (1:24,14 i 1:23,90).

Reprezentacija Srbije je na drugo izdanje Svetskog kupa otputovala u podmlađenom sastavu. Ova prilika mahom je iskorišćena kako bi se takmičari po poslednji put dokazivali i borili za svoje mesto na predstojećem Evropskom prvenstvu za juniore i mlađe seniore čiji će domaćin biti Srbija (Beograd, 23-26. jun).

Nakon dva međunarodna takmičenja, naredno na koje ćemo usmeriti našu pažnju jeste Trofej Beograda i 1. kolo Mini kajak i Pionirske lige Srbije. Ono će se održati 11. juna.

 

Sve rezultate sa II Svetskog kupa možete pogledati OVDE.

0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0