Vesti

Iz Turske, Mihailo Subotić: Pripreme po planu. Korak po korak u 2023.

Prvi ciklus priprema u Turskoj trenutno je na pola puta. Promenljivo, odnosno nepredvidivo vreme, nije svojstveno samo za naš region, već se sa time suočava i srpski tim koji boravi u Beleku gde sprovodi bazne pripreme. Srećom, vreme ne utiče previše na naše kajakaše u ostvarivanju zacrtanih ciljeva, a mi samo možemo da se nadamo da će tako i ostati. Ove informacije, ali i druge koje se tiču učinka u prethodnoj, ali i ciljeva u narednoj sezoni, dobili smo od našeg Mihaila Subotića u mini intervju između trenažnih obaveza:

- Pripreme se za sada odvijaju po planu, uprkos nešto lošijim vremenskim uslovima koji su nas zatekli po dolasku. Vreme je promenljiv,o ali nas to nije omelo da plan sprovedemo u celosti, što je za ovaj period priprema za sezonu bitno jer smo zbog toga i došli u Antaliju.

Kao kratak osvrt na rezultate u 2022. godini, koja je inače bila njegova prva kao punopravnog seniora, Mihailo je imao da kaže sledeće:

- Što se tiče prethodne godine, mogao bih da budem zadovoljan ostvarenim plasmanom na Evropskom prvenstvu u Minhenu u četvercu na hiljadu metara. Ostao je žal za izgubljenom medaljom u samom foto-finišu, ali to je sport. Seniorska titula je odbranjena na prvenstvu Srbije tako da je sezona okončana uspešno.

Ciljevi za predolimpijsku 2023. godinu tek će da se „zacrtaju“:

- Što se predstojeće sezone tiče išao bih korak po korak. Očekuje nas puno izbornih trka, tako da je sada teško govoriti o konkretnim ciljevima. Naravno pokušaću da izborim sebi mesto u reprezentaciji, za početak. Akcenat je ove godine isključivo na olimpijskim disciplinama jer je ovo godina u kojoj se obezbeđuju norme za Igre u Parizu. Verujem da će konkurencija biti na nivou, ali ja se fokusiram na sebe. Do prvih trka ima još puno kilometara da se pređe tako da sam trenutno fokusiran na to.

Mi bi samo dodali da želimo Mihailu ostvarenje svih ciljeva koje bude imao na umu!

0 0