Vesti

Sutra počinje Svetsko prvenstvo u Duizburgu. Branko Lagundžić na stazi u obe discipline

Prvog takmičarskog dana Svetskog prvenstva u Duizburgu (23-27. avgust), i na kojem će se deliti prve olimpijske kvote u kajaku, Branko Lagundžić će veslati dve discipline u kojima predstavlja Srbiju - K-1 500 i onu važniju olimpijsku K-1 1.000 metara. Za našeg mladog odličnog jednosedaša ovo je prvo seniorsko Svetsko prvenstvo na kojem će učestvovati, gde dolazi sa vrhunskim rezultatima sa najvažnijih međunarodnih takmičenja za mlađe seniore, i u kojima će moći da nastupa čak još dve godine, odnosno i u 2024. i 2025. godini.

Što se tiče Banovog sutrašnjeg rasporeda, on je sledeći:

  •  
  • 10.15 - K-1 500
  • 18.44 - K-1 1.000
  •  

Sastav reprezentacije čini 15 članova, sa osmoro muških takmičara - Miloš Stojkov, Branko Lagundžić, Ervin Holpert, Marko Dragosavljević, Anđelo Džombeta, Marko Novaković, Stefan Vrdoljak, Vladimir Torubarov, pet dama - Milica Novaković, Anastazija Bajuk, Marija Dostanić, Dunja Stanojev i Kristina Bedeč, i dvojicom predstavnika parakajakaša - Strahinja Bukvić i Vuk Radovanović.

Klupski trener Uroš Pavlović je u stručnom štabu selektora Miroslava Rodića, zajedno sa još petoricom kolega: Simo Boltić, Đurica Levnajić, Uroš Mitjev, Antun Novaković i Petar Tatar.

Našem asu, i čitavom timu Srbije, želimo puno sreće u ostvarivanja zacrtanih ciljeva!

 

FOTO: Kajakaški savez Srbije

REZULTATI i SATNICE

0 0 0