Vesti

Iz arhive Glasa Podrinja: Prvi zaveslaji

Iz poslednjeg lokalnog nedeljnika Glasa Podrinja, broja 3981. od 14.3.2024., prenosimo tekst iz rubrike “Bilo je u Glasu”. Tekst naslova “Prvi zaveslaji" objavljen je 26. marta 1964. godine, odnosno pre skoro 70 godina!

-----

Kajaci i kanui spušteni su na vodu. Prvi dugoočekivani zaveslaji na Savi su načinjeni - kaže Petar Kosijer, trener Kajak kluba "Zorka” u Šapcu predstavljajući očekivanja od predstojeće kajakaške sezone Šapčana.

Posle dva meseca provedenih na treninzima u sali DTV Partizana i hangaru kluba, lepo prolećno vreme dozvolilo je da šabački kajakaši izađu na Savu. Preko 30 članova muške i ženske ekipe, pionira, juniora i seniora nalazi se na okupu. Jedino nedostaju braća Kerčiv. Aleksandar je na odsluženju vojnog roka, a brat Miša počinje s treninzima uskoro. Ženska ekipa nije potpuna. Za sada treniraju: Ilona Zedi, Olivera Tadić i Dobrila Ljubenović. Danica, drugoplasirana na prvenstvu države i njena sestra Mira Tomašević prva na pionirskom takmičenju Srbije ne treniraju duže vreme, ali u klubu očekuju da će ispraviti nedostatke i ponovo biti dobre omladinke i članice u svom klubu.

Ove godine najviše se očekuje od: Ilone Zedi, Dušana Radulovića, Dobrosava Srećkovića, Miodraga Veljovića i Branimira Paunovića. Ne isključuje se mogućnost da pored njih još neki članovi i članice svojim zalaganjem i rezultatima budu uvršteni među najbolje. Prva takmičenja kajakaša počinju u junu. Kako su Šapčani počeli pripreme na vreme, to se može očekivati da će i ove godine zabeležiti dobre rezultate.

M.Z.