Vesti

Trio Zorkaša na seniorskom Evropskom prvenstvu u Segedinu

U junu će se održati oba Evropska prvenstva, a prvo na redu biće seniorsko. Mađarska će biti zemlja domaćin tog događaja, naravno u Segedinu od 12. do 16. juna. Deo reprezentacije Srbije na ovoj smotri biće i dvojica takmičara našeg kluba - Branko Lagundžić (2002) i Nikola Kovačević (2001), kao i trener Uroš Pavlović. Bane i Nikola veslaće u četvercu na 1.000 metara u kojem nastupaju sa Milošem Stojkovim (Bečej) i Vojinom Rudovićem (Vojvodina). Izlazak na stazu očekuje ih u četvrtak u 16 časova i 10 minuta. U zavisnosti od rezultata, sledeću trku bi imali ili u petak u okviru polufinala ili u subotu kada bi bilo održano finale. Za ovo takmičenje oni su se uglavnom pripremali u Bečeju.

Svi zainteresovani takmičenje će moći da prate putem platorme Eurovision sport sa besplatnim pristupom, uz uslov da se registruju putem mejla. Sve što se ne bude prenosilo uživo na ovoj platformi, biće dostupno I na Youtube kanalu Evropske kajakaške asocijacije.

Satnice trka i sami rezultati dostupni su OVDE.

Što se Evropskog prvenstva za mlađe seniore i juniore tiče, ono će se održati krajem meseca (27-30. jun) u Bratislavi, i na njemu će učestvovati šestoro Zorkaša. Pored već pomenute trojke, u Slovačkoj će biti još: Luka Manjenčić (2004), Žarko Jakovljević (2001) i Andrea Vukašinović (2009).

0 0 0