Vesti

Proslava povodom 70-to godišnjice kluba

Svečanost povodom 70 godina postojanja KK „Zorka“ održana je u petak, 30. novembra, u restoranu „Mali Balkan" u Šapcu. Kroz uspomene na istoriju i najveće uspehe kluba na sebi svojstven, maštovit i kreativan način nas je provela Daliborka Daša Delibašić, zaključivši da pored svih sjajnih postignuća na klupskom i reprezentativnom nivou pred klubom stoji jedan još uvek neostvareni cilj - konačno dobijanje kajakaškog doma...

Željko Ilić, predsednik kluba, pozdravio je prisutne goste i zahvalio se Gradskoj upravi grada Šapca, Sportskom savezu Šapca i Kajakaškom savezu Srbije na bezrezervnoj podršci u radu i razvoju kluba, a Dragan Nikolić, član gradskog veća zadužen za sport, je na duhovit način prokomentarisao da je Gradska uprava uvek na mukama kada treba da isprati sve uspehe kajakaša, ali da su to slatke muke, i poželevš da ih kajakaši i u narednim godinama što više i što češće tako muče.

Počasni predsednik Sportskog saveza Šapca, ujedno i naš najstariji član, Velimir Aleksić, osvrnuo se na višedecenijsku potragu kluba za stalnom adresom, na šta se nadovezao i aktuelni predsednik Sportskog saveza Šapca, proslavljeni rukometaš, Veselin Vuković, rekavši  da Sportski savez aktivno učestvuje u pronalaženju rešenja za udomljenje kajak kluba. 

Za izuzetne rezultate i kooperativnost, kajakašima Zorke zahvalio se Milan Kapelan, sekretar Kajakaškog saveza Srbije. 
Selektor reprezentacije Srbije, Bora Sibinkić, pohvalio je stručni rad u klubu i istakao da veliku zaslugu za sjajne rezulate reprezentacije Srbije u kajaku imaju treneri iz našeg kluba.

U ime generacija koje dolaze, skupu se obratio Branko Lagundžić, rekavši da su izuzetni rezultati starijih klupskih drugova, veliki podstreh mladim kajakašima koji u njima vide svoje idole. 
Završnu reč je imao Generalni sekretar sportskog saveza Srbije, proslavljeni atletičar, Dane Korica.

Na kraju programa, u znak zahvalnosti za doprinos u radu i razvoju kajak kluba, podeljene su plakete nekadašnjim predsednicima i Sportskom savezu Šapca. Dobitnici priznanja su:

  • Dragan Gajić
  • Milan Đaković
  • Predrag Stanišić
  • Velimir Aleksić
  • Miroslav Aleksić
  •  
0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 Kajak klub Zorka Šabac 70 godina Kajak klub Zorka Šabac 70 godina Kajak klub Zorka Šabac 70 godina