Vesti

Luka Manjenčić i Veljko Dovragović najbolji i na Prvenstvu Srbije na 5000 m

Naš juniorski dvojac, Luka Manjenčić i Veljko Dovragović, nastavili su pobednički niz započet na Kupu Srbije, osvojivši prva dva mesta i na Prvenstvu Srbije na 5000 m. Ovoga puta zlatna medalja pripala je Luki Manjenčiću, dok je Velko Dovragović osvojio srebro. Luka Manjenčić će posebno pamtiti ovu pobedu jer mu je ona ujedno i prva titula prvaka Srbije osvojena u jednosedu. 

Naš dvojac je trku rešio već posle prvog okreta kada su se odvojili od grupe i zajedničkim radom, smenjujući se u vođstvu, iz kruga u krug samo povećavali već ubedljivu prednost. 

Luka i Veljko će imati čast da u utorak, 27. aprila, učestvuju na Nacionalnom izbornom takmičenju seniorskih dvoseda na 1000 m kao perspektivni juniori. Lepa prilika da vide gde se trenutno nalaze u odnosu na svetsku klasu.

U prepodnevnom terminu održano je i Nacionalno izborno takmičenje za seniore u jednosedu na 400 m, kontrolnio takmičenje za sastav reprezentativnih selekcija u kategoriji seniora i mlađih seniora. Čak trojica naših seniora se našlo u finalnoj trci. Branko Lagundžić, Mihajlo Subotić i Nebojša Grujić, dok je Bojan Milinković završio u B finalu.

0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0