Vesti

Šampionski kutak (2) – Treće mesto mladog pionirskog tima. Četiri medalje doneli dečaci, Aleksandar na nivou

Kao što je u prethodnom tekstu napomenuto, svaka od kategorija naše šampionske ekspedicije imala je značajnu ulogu u vraćanju šampionskog naslova u Šabac. Najbrojnijoj, pionirskoj ekipi, pripala je teška uloga da, uz juniore, prvi počnu sa takmičenjem, ali i sa osvajanjem bodova. U tome su bili veoma uspešni  jer su u sedam trka sakupili 58.5 bodova koji su ih pozicionirali na treće mesto, iza Tarketa i Tisinog cveta. Za ovu podmlađenu ekipu kojoj je priključeno dosta uzdanica iz mlađeg pionirskog pogona, i gde se samo četvoro takmičara nalazi na pragu izlaznog godišta i prelaska u kadetski uzrast – Aleksandar Petkovski, Petar Mićić, Nikola Polić i Ana Gojković, to je bio napredak od dva mesta u odnosu na Pionirsku ligu.

Pored dobrog bodovnog salda, ekipa je uspela i da osvoji četiri odličja, sa bilansom od po jednog zlata i srebra kao i dve bronze. Sve četiri medalje osvojili su dečaci, a u kreiranju tri je učestvovao predvodnik ove generacije Aleksandar Petkovski, dok je deo jednog manje poduhvata bio godinu dana mlađi Mateja Vukašinović. Mada, jedan od najmlađih članova tima zapravo je bio taj koji je započeo sa žetvom medalja na Prvenstvu. U pitanju je Vukašin Mrdić, osvojivši bronzu u manje popularnom i brojčanom kanuu, naročito kod mlađih uzrasta, na distanci od 1000 metara. Na dužini od 500 metara Vukašin je bio peti.

Kad smo već krenuli redom tako ćemo i nastaviti. Naredna pionirska medalja takođe je bila bronzanog sjaja, a zaradio ju je je dvojac Petkovski-Vukašinović. Oni su tako nastavili jedan kontinuitet dobrih rezultata koji je naročito došao do izražaja od druge polovine Pionirske lige. Isto to važi i za srebrni četverac koji je bio pouzdan tokom cele sezone i čiji se sastav retko kada menjao: Aleksandar Petkovski, Mateja Vukašinović, Petar Mićić i Strahinja Pantić. I naravno, na kraju zlato je osvojeno od strane Aleksandra na upola manjoj distanci u odnosu na prethodno navedene rezultate.

Od preostalih rezultata, najbiliže podijumu bio je četverac devojčica na 1.000 metara. Sofija Đenadić, Mina Dimitrijević, Ana Gojković i Andrea Vukašinović bile su četvrte. U istoj disciplini Andrea Đurković, Una Baljak, Tara Ilić i Sara Nikolić završile su na osmom mestu, baš kao i dvojac Đenadić-Vukašinović, na istoj distanci.

Svi ostali naši predstavnici takmičenje su završili u kvalifikacijama, a rezultate možete pogledati OVDE.

Poslednja činjenica, a koja je svakako vredna pomena, jeste ta da je četvoro pionira imalo priliku da se takmiči, pa čak i da osvoje medalje, u starijem uzrastu: Ana Gojković, Aleksandar Petkovski, Sofija Đenadić i Mateja Vukašinović.


Sastav pionira:

Ana Gojković (2007), Petar Mićić (2007), Nikola Polić (2007), Aleksandar Petkovski (2007), Una Baljak (2008), Sofija Đenadić (2008), Mina Dimitrijević (2008), Strahinja Pantić (2008), Mateja Vukašinović (2008), Andrea Vukašinović (2009), Andrea Đurković (2009), Dimitrije Zelenović (2009), Matija Pajić (2009), Vuk Prica (2009), Dušan Tufegdžić (2009), Tara Ilić (2010), Sara Nikolić (2010) i Vukašin Mrdić (2010).

0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0