Vesti

Zahuktavaju se pripreme u Turskoj. Uroš Pavlović: “Bolje nego očekivano”

Pripreme reprezentativaca u turskom Beleku ušle su u deseti dan, sa 5. decembrom kao danom početka, dok je završetak i povratak u Srbiju planiran za 27. Kao što je već pisano pred sam odlazak, na njima se nalaze dve dame i 11 momaka, od kojih su tri kajakaša iz redova našeg kluba: Nebojša Grujić, Branko Lagundžić i Veljko Dovragović. Najiskusniji od Zorkaša, Nebojša Grujić, pozvan je kao član četverca koji je učestvovao u finalu ovogodišnjeg Svetskog prvenstva u Kopenhagenu, deo sparing partnerske posade je Branko Lagundžić, a Veljko Dovragović je poziv zavredeo kao najbolji junior.

Belek pruža odlične uslove za rad u ovom period. To se naročito odnosi na vremenske prilike, jer je prvi cilj da se sezona veslanja što vise produži pre prelaska na zimski trening i rad na suvom, odnosno da se prolongira dobar “osećaj za vodu” kod takmičara. Trenažni proces je prevashodno fokusiran na velikoj kilometraži i tehnici, uglavnom u jednosedima.

Sa ovim timom vredno radi dugogodišnji savezni šabački trener Uroš Pavlović, koji je o dosadašnjem toku priprema izneo sledeće utiske:

- Na treninzima su takmičari iz raznih klubova, iz kategorije i mlađih i starijih seniora, tako da imamo mogućnost menjanja trenažnih grupa što je veoma interesantno i korisno za takmičare. Mlađi sazrevaju, stariji su primorani na ozbiljnost. Konkurencija je zdrava, idealna atmosfera za odmeravanje snaga iako je u pitanju pripremni deo za narednu takmičarsku sezonu. Vreme nas služi, temperature se kreću od 15 do 20 stepeni, i za sada svega jedan trening nije mogao biti odrađen zbog vetra. Na trening kamp u Antaliji smo i navikli s obzirom da tu dolazimo još od 2013. godine. Ekipa je motivisana, povrede su za sada prevaziđene i sve protiče još bolje nego što je očekivano.

Po završetku tronedeljnog rada, reprezentativci će sa radom nastaviti u matičnim klubovima do početka februara, kada se očekuju nove pripreme u istom ovom mestu, ali sa širim sastavom reprezentacije.

0 0 0 0 0 0