Vesti

Sa priprema u Turskoj, Branko Lagundžić: Fokus na tehnici, veoma zadovoljan sezonom

Već u svojoj prvoj seniorskoj sezoni Branko Lagundžić (2002) je pokazao da se na njega može ozbiljno računati u reprezentativnim akcijama, dodatno potvrđeno pozivom na pripreme u Turskoj. Tokom još uvek aktuelne godine u fokusu su mu bila pre svega takmičenja mlađih seniora, ali je učestvovao i na Evropskom za seniore. Kako i sam ističe, osmo mesto na Evropskom (U23) u jednosedu na 500 metara, kao i nastup na Svetskom (U23) u Portugalu gde je bio deo četvrtoplasiranog četverca kojem je zamalo izbegla medalja, najveća su mu dostignuća u sezoni. Pored tekućih priprema, tema našeg kratkog razgovora bila je i ta kako usklađuje sportske i novonastale fakultetske obaveze, jer je nakon odličnih đačkih dana postao student:

- Veoma sam zadovoljan kako teku pripreme. Najveći fokus mi je na tehnici, a pored veslanja imamo treninge trčanja i u teretani. Atmosfera u timu je odlična, a kao deo sparing četverca isprobavamo različite posade u grupnim čamcima, u kojima bi trebalo da nastupamo sledeće sezone. Ove godine sam upisao Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja u Beogradu, ali zbog mojih obaveza prema klubu i reprezentaciji ne mogu stalno da prisustvujem nastavi, pa je pratim online. Za sada uspevam da se organizujem kako bi sve postigao.

Kao i Nebojšu, i Branka smo zamolili da se osvrne na završenu, ali i na predstojeću sezonu:

- Iako je bila veoma turbuletna za mene, veoma sam zadovoljan ovom sezonom. Posle preležanog kovida uspeo sam da se vratim na takmičarski nivo. Pored rezultata u reprezentacij, posebno mi je drago što smo osvojili ekipnu titulu prvaka države kao klub. Sledeće sezone očekuje me dosta takmičenja. Prvobitno se spremamo za Kup Srbije koje je prvo nacionalno izborno takmičenje, posle toga nam sledi Evropsko prvenstvo za mlađe seniore u Beogradu, svetski kupovi za seniore i Svetsko prvenstvo za mlađe seniore. Nadam se da ću izboriti mesto u seniorskom timu za najveća međunarodna takmičenja.

0