Vesti

Veljko Dovragović: Poziv u Tursku neočekivan, zadovoljstvo i radom i rezultatima

Treći šabački kajakaš na pripremama u Turskoj koje se polako privode kraju, Veljko Dovragović, tek je jedan od dvojice juniora koji je dobio poziv. Inače, sa krajem ove godine Veljko će i zvanično izveslati iz juniorskih voda. Sa njom je završio zauzevši visoko peto mesto u disciplini K-1 na 500 metara na Svetskom prvenstvu za juniore u portugalskom Montemor o Velju, a pre toga je bio 9. na Evropskom u jednosedu na 1000. Seniorski izazovi mu nisu nepoznati obzirom da je imao značajnu ulogu na Ekipnom i pojedinačnom prvenstvu Srbije, osvojivši po zlato i srebro, kao i tri zlata u juniorskoj kategoriji. Na pitanje o pripremama, koje su ga iznenadile, odnosno sam poziv, rekao nam je sledeće:

- Iskreno, nisam očekivao odlazak na prve pripreme u decembru, ali kada sam saznao da idem ta vest me je jako obradovala. Jako sam zadovoljan određenim pripremama, vreme nam je išlo u korist tako da smo imali sjajne uslove za veslanje, a pored veslanja evidentan je i napredak u teretani. Atmosfera je super i na treninzima se mnogo radi, ali van treninga je skroz opušteno. Mislim da sam se jako dobro snašao i da mi je ovo dobra potpora za narednu godinu. Većinu reprezentacije sam već poznavao tako da su me lepo prihvatili, kao da sam već odavno tu.

Tokom sezone Veljko je uspešno odolevao sportskim, ali i školskim i društvenim obavezama:

- Ove godine sam završio četvrtu godinu Medicinske škole, tako da je bilo usklađivanja vremena u prvoj polovini godine ali sve se stizalo. Zbog čestih priprema i takmičenja nemamo toliko vremena za društvo i devojke, ali kada smo u Šapcu trudimo se da to vreme maksimalno iskoristimo. Što se tiče rezultata, jako sam zadovoljan prethodnom godinom u kojoj sam se oprostio od juniorske kategorije kao peti na Svetskom prvenstvu. Ciljevi za narednu sezonu su mi da se unapredim što je moguće više u svim aspektima kako bih i sledeće godine nastupao na što većem broju međunarodnih takmičenja i ostvarivao što bolje rezultate.

0