Vesti

U izboru „Glasa Podrinja“ – KK „Zorka“ najbolji sportski kolektiv Podrinja u 2021. godini

Prvo zvanično priznanje u vidu trofeja koji će ubuduće krasiti naše vitrine za rezultate ostvarene u godini iza nas, došlo je sa jučerašnjeg 63. tradicionalnog izbora najboljih u sportu nedeljnika „Glasa Podrinja“. Četvoročlani žiri izabrao je naš klub, drugu godinu za redom, za najbolji sportski kolektiv Podrinja u 2021. godini! Prethodna godina na klupskim takmičenjima bila je na visokom rezultatskom nivou u svim kategorijama, čemu su najviše doprinele sveukupna titula na Prvenstvu Srbije, seniorska titula, pobeda u Mini kajak ligi, kao i drugo mesto na Prvenstvu Srbije u mini kajaku.

Naravno, tu su i brojni individualni nastupi naših članova na međunarodnim takmičenjima, počev od Svetskog kupa, ali pre svega sa Evropskog i Svetskog prvenstva, ali i Olimpijskih nada. Izdvajali su se finalni nastupi Nebojše Grujića u finalima Svetskog i Evropskog prvenstva, Mihailo Subotić je, takođe sa četvercom, bio četvrti u Evropi. Na najvećim scenama su se dokazivali i Branko Lagundžić i Veljko Dovragović, prvi među mlađim seniorima (4. na K4-500 na Svetskom i 8. na K1-500 na Evropskom), a drugi kod juniora (5. na K-1 500 na Svetskom i 9. na K1-1000 na Evropskom). Na takmičenju Olimpijskih nada sa učešćima u finalnim trkama istakli su se Jana Gojković i Luka Manjenčić, dok je kanuista Mihajlo Malović stigao do polufinala u jednokleku in a 500 i na 1.000 metara. Takođe, ističemo značaj struke u ovim rezultatima, a rad naših trenera je prepoznat kroz njihovo učešće u svim uzrasnim stručnim štabovima reprezentacije Srbije.

U ime kluba, na dodeli priznanja u Gradskoj kući prisustvovali su predsednik Đuro Torbić i  trener Sara Jovanović. Ovom prilikom čestitamo svim laureatima i dobitnicima priznanja, uz zahvalnost žiriju na izboru i prepoznavanju naših rezultata!

Obrazloženje žirija za dodelu nagrade KK “Zorka” - “Najbolji sportski kolektiv Podrinja”


Šabački kajakaši su obeležili drugu deceniju dvadesetog veka, a čini se da plediraju na tu nezvaničnu titulu i u tekućoj deceniji. Odbranili su titulu u našem izboru osvojenu i prethodne godine. Odbranili su ovu titulu, kao što su u avgustu vratili titulu sveukupnog šampiona ekipnog u Srbiji i to po meteorološkim uslovima koji su podsećali više na novembar. Istovremeno šampioni Srbije su postali seniori, kadeti su vicešampioni, a klub je i pobednik mini-kajak lige Srbije, što garantuje da slede još mnoge godine uspeha.

Osim ovih uspeha, trener Milan Đenadić je bio predstavnik Šapca na Olimpijskim igrama, zajedno sa Urošem Pavlovićem je u stručnom štabu reprezentacije, a Šabac je imao predstavnike u finalima na Svetskom, Evropskom prvenstvu, Olimpijskim nadama i olimpijskim kvalifikacijama.

"Glas Podrinja" br. 3866 od 30. decembar 2021.

0 0 0 0 6