Vesti

Prva nedelja drugih priprema u Turskoj. Uroš Pavlović: “Paklen tempo rada”

Reprezentacija Srbije vratila se u turski Belek nakon pedesetak dana koliko je prošlo od prvih priprema koje su imale bazični karakter rada, dok će ove aktuelne proteći u mnogo jačem ritmu. O tome govori i širi spisak, sa takmičarima iz seniorske, mlađe seniorske i nekolicinom iz juniorske kategorije, ali i duplirani, šestonedeljni, vremenski period trajanja. Šabačku petorku u takmičarskom pogonu čine dva seniora - Nebojša Grujić i Mihailo Subotić, dvojica mlađih seniora - Branko Langudžić i Veljko Dovragović, kao i junior Luka Manjenčić. U stručnom radu reprezentacije učestvuje Uroš Pavlović, koji nam je u kratkom javljanju iz Turske objasnio zamišljeni koncept ovih priprema:

- Ovo su prve veslačke pripreme u ovoj godini kojima je obuhvaćena čitava seniorska i mlađe seniorska reprezentacija Srbije. Kod kuće smo svi pre odlaska u Tursku uspevali napraviti nekoliko treninga na vodi, kao uvod u pakleni tempo kakvim se ovde radi. Veliki je rad na aerobiji, prelazak velikog broja kilometara i uspostavljanje baze za treninge brzine i brzinske izdržljivosti i prilagođavanja na trku. U planu je sastavljanje posada dvoseda i četveraca za nastupe na međunarodnoj sceni.

Uroš se osvrnuo i na članove kluba koji se nalaze u Turskoj:

- Naši članovi su na pripreme došli u solidnoj formi za dati momenat perioda treninga, te ih očekuju ozbiljni izazovi na treninzima. Svi naši reprezentativci, pa tako i članovi „Zorke”, konkurišu za ozbiljne posade i nastupe u timu Srbije.

0 0 0 0 0