Vesti

Uroš Pavlović: Planovi realizovani, zadovoljavajuća forma šabačkih seniora

Pred prve zvanične izlaske na stazu šabačkih seniora, što će se desiti na Kupu Srbije, kratko smo proćaskali sa klupskim, ali ujedno i trenerom koji ima dugačak staž i u reprezentaciji Srbije – Urošem Pavlovićem. Najpre, kakva je ocena celokupnog trenažnog plana reprezentacije za sezonu 2023., a u kojem su u celosti učestvovali Mihailo Subotić i Branko Lagundžić?

- U Turskoj i u Srbiji je odrađeno gotovo sve sto smo isplanirali, s tim da su u trenažnom planu nedostajale decembarske pripreme, na planini ili dodatne veslačke.

Što se tiče šabačkih seniora, kako si zadovoljan njihovim zalaganjem i formom seniora?

- Forma šabačkih seniora je na sasvim zadovoljavajućem nivou pred takmičarsku sezonu, uprkos odlasku Grujića, kao i obaveza na fakultetu, odnosno školi kod Dovragovića i Manjenčića.

Uroš, ali i Subotić i Branko imaju značajno reprezentativno iskustvo, tako da im nije nepoznat sistem rada u kojem od početka godine provedu 50 dana van Srbije. Još i više dana udaljenih od kućnog praga kad se u to uračunaju dani priprema u drugim mestima u Srbiji. Međutim, iz Uroševog odgovora, to deluje kao rutina:

- Što se tiče dugotočnih priprema,na to smo navikli s obzirom da u Šapci na Savi nemamo odgovarajuće uslove za prolećne pripreme - voda teče, klimatski uslovi, nemogućnost obeležavanja staze... To je deo „posla“, tako da odlazak na pripreme nije pritisak niti nešto nenormalno, iako postoji odvojenost od porodice i prijatelja.

Na samom kraju, treba napomenuti da je Uroš još uvek aktivni takmičar, pre svega u disciplini veslanje na dasci u stojećem stavu, odnosno skraćeno SUP. Reč je o disciplini koja se u poslednje vreme sve više popularizuje, i koja je od prošle godine pronašla svoje mesto i u zvaničnom programu Prvenstva Srbije, a prvi osvajač zlatne medalje bio je upravo Uroš Pavlović!

0 0 0