Vesti

Lagundžić četvrti na svetu! U dvosedu do B finala, Srbiji jedna bronza

Svetsko prvenstvo za mlađe seniore i juniore završilo se u nedelju nakon pet takmičarskih dana (5-9. jul, Auronzo, Italija). Reprezentacija Srbije osvojila je jednu bronzu za koju je zaslužan mlađe seniorski dvosed devojaka, Anastazija Bajuk - Dunja Stanojev, u trci na 500 metara, mada je prilika za medalje bilo još imajući u vidu značajan broj finala (11) u kojem su naši kajakaši učestvovali. 

U jednom od njih nadmetao se mladi šabački kajakaš Branko Lagundžić, kojeg su 17 stotinki delile od medalje u disciplini K-1 500. Na kraju, zauzeo je visoko četvrto mesto, što je plasman i juniorskog miks dvoseda Dina Bacelj - Strahinja Dragosavljević.

Da je bilo malo sportske sreće učestvovao bi Bane i u velikom finalu druge discipline (K-2 500) u kojoj je nastupao zajedno sa Nikolom Kovačevićem (Begej). Tri čamca su prolazila u polufinale, da bi naši momci zauzeli četvrto mesto u svojoj grupi. s tim da su oni imali ukupno osmo vreme gledajući sve tri grupe. U Italiji je bio i trener Uroš Pavlović kao deo reprezentativnog stručnog štaba.

Nova iskušenja najbolje srpske mlađe seniore i juniore očekuju kroz dve i po nedelje kada će se održati Evropsko prvenstvo za njihov uzrast. Takmičenje na kojem će nastupiti većina predstavnika iz Italije, ovoga puta će na put u portugalski grad Montemor o Veljo.

REZULTATI

FOTO: Kajakaški savez Srbije

0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0