Vesti

In memoriam: Branimir Paunović Poća (1947-2023)

Nedavno se Šabac oprostio od još jednog uspešnog sportista koga su mnogi sugrađani voleli i poštovali. Reč je o Brani Paunoviću Poći, bivšem kanuisti i članu kluba „Zorka“.

Rođen je u Koceljevi, nakon preseljaja u Šabac upisao je ondašnju Školu učenika u privredi, odnosno automehaničarski zanat gde je takođe svojim znanjem zaslužio poštovanje. Profesionalnu karijeru je najduže vezao za Auto-kuću „Zastava“ gde je važio za odličnog majstora posebno kada su u pitanju menjači. Penzionisao se iz privatne radionice gde je bio aktivan dok ga bolest nije vezala za postelju.

Branina velika ljubav, osim porodice bila je i reka Sava i veslanje, kajak, kanu. Upravo kanu je bio njegovo opredeljenje gde je ostvarivao vrhunske rezultate u jednokleku i dvokleku. Svi koji su pratili dešavanja 1964, 1965. i 1966. pamte tri titule šampiona Poće Paunovića u disciplini C1 500. Ovim i drugim uspesima zavredeo je prestižno priznanje najboljeg sportiste podrinje u izboru Glasa Podrinja. Bio je učesnik i Evropskog juniorskog prvenstva gde je osvojio šesto mesto.

U sećanjima poznanika ostaje skroman, povučen čovek, posvećen porodici i svom pozivu. Mnogi građani, kolege i sportisti ispratili su na večni počinak Branimira Paunovića Poću na Novom groblju. Ostavio je iza sebe suprugu Zoricu i sinove Dragana i Dušana.

 

TEKST: Glas Podrinja od 22.8.2023.