Vesti

Nedelja u znaku Olimpijskih kvalifikacija i Svetskog kupa

Prošla nedelja u svetu kajaka bila je rezervisana za održavanje Olimpijskih kvalifikacija i Svetskog kupa. Sve se zbivalo na jednom mestu - Segedinu, bez predstavnika našeg kluba, no pomno smo pratili takmičenja i navijali za naše reprezentativne kolege. Epilog Olimpijskih kvalifikacija jeste taj da će se muškom (Džombeta - Novaković - Vrdoljak - Torubarov) i ženskom četvercu u disciplini K-4 500 (Bajuk - Dostanić - Novaković - Stanojev) na Olimpijadi u Parizu pridružiti i parakajakaš Strahinja Bukvić u disciplini KL2 200!

Što se tiče Svetskog kupa, i pored nekoliko A finala, tim Srbije nije osvojio medalju. Najzapaženiji rezultat imao je upravo muški četverac zauzevši mesto tik iza onih vrednih podijuma, zatim Milica Novaković koja je bila sedma u K-1 500, dok su ženski četverac i mladi Strahinja Dragosavljević (K-1 200) bili osmi.

Svi potencijalni reprezentativci, uključujući naravno i Zorkaše, pripremaju se za Kup Srbije kao Izborno takmičenje za Evropsko prvenstvo za seniore, mlađe seniore i juniore koje će se održati u Beogradu od 24. do 26. maja.

FOTO: Kajakaški savez Srbije

0 0 0