Vesti

Dve bronze za Srbiju na Evropskom prvenstvu! Bane i Nikola bez finala u četvercu

Četverac u kojem su na Evropskom prvenstvu za seniore u Segedinu nastupali i dvojica momaka našeg kluba - Branko Lagundžić i Nikola Kovačević, završio je takmičenje u polufinalu. Njihova dva nastupa u čamcu, u kojem su bili zajedno sa Milošem Stojkovim (Bečej) i Vojinom Rudovićem (Vojvodina), u kvalifikacijama i polufinalu kao da su bila preslikana. Odlično bi krenuli, čak bi i deonicu ili dve proveli na prvom mestu, ali uglavnom većinu vremena bili su na jednoj od pozicija koje su vodile u finale. Međutim, završnica je izostala, što je izgleda posledica i manje povrede jednog od momaka.

Sigurno da ni forma nije u potunosti na pravom nivou jer se momci spremaju za takmičenje većeg prioriteta - Evropsko prvenstvo za mlađe seniore i juniore u Bratislavi koje će se održati krajem meseca, s tim da će na njemu učestvovati u trci na 500 metara. Na ovom takmičenju naći će se još tri člana našeg kluba: Žarko Jakovljević, Luka Manjenčić i Andrea Vukašinović. Naravno, baš kao i u Segedinu, i u Bratislavi deo stručnog štaba biće Uroš Pavlović.

Zahvaljujući Milici Novaković (K-1 500) i parakajakašu Strahinji Bukviću (KL2 200) reprezentacija Srbije Evropsko prvenstvo je završila sa dve bronzane medalje! Treba napomenuti da je ovo bila prva medalja za naš parakajak na kontinentalnim šampionatima. Pored medalja, u finalima su učestvovala oba četverca na distanci od pola kilometra, kao i dva dvoseda, na 200 i 500 metara. 

Sve rezultate možete pogledati putem dole postavljenog linka.

REZULTATI

FOTO: Kajakaški savez Srbije
0 0 0 0 0