Vesti

Reprezentacija Srbije danas putuje na Svetsko prvenstvo u Portugaliji

Godinama unazad, srpski kajakaši pravo iz kajakaško-veslačke baze u Čurugu odlaze na najveća svetska takmičenja po najsjajnija odličja. Neka i ovoga puta bude tako. Kajakaška reprezentacija Srbije danas putuje u portugalski Montermor-o-Velho gde će se od 22. do 26. avgusta održati Svetsko prvenstvo u kajaku na mirnim vodama. Na SP  iz našeg kluba će nastupiti tri takmičara ( Milenko Zorić, Nebojša Grujić i Dejan Pajić), kao i dva savezna trenera (Milan Đenadić i Uroš Pavlović).

  • Milenko Zorić i Marko Tomićević brane titulu osvojenu prošle godine u K-2 na 1000 m. Početkom ove godine su u Beogradu na Prvenstvu Evrope osvojili zlatnu medalju, tako da imaju velike izglede da potvrde uspeh sa prethodnog SP.
  • Nebojša Grujić i Marko Novaković nastupaju standardno u K-2 na 200 m. Drugoplasirani sa Prvenstva Evrope u Beogradu ove godine, uvek pretenduju na najviši plasman.
  • Dejan Pajić, Ervin Holpert, Simo Boltić i Strahinja Stefanović će nastupiti u K-4 na 500 m, novoj disciplini olimpijskog programa. Prošle godine je naš četverac u nešto izmenjenom sastavu zauzeo 6. mesto na SP. Dugo je stručni štab KSS tragao za najboljom kombinacijom i posle serije svetskih kupova, EP u Beogradu i završnih priprema u Čurugu, od devetorice kandidata izabrao ova 4 takmičara kao najbolju opciju.
  •  

Savezni trener Milan Đenadić smatra da su reprezentativci u Čurugu odradili odličan posao i da potpuno spremni putuju na SP. Smatra da za naše posade u K-2 na 1000 m i K-2 na 200 m nema zime, jer se nalaze u izuzetnoj formi. Četverac na 500 m je nepoznanica, obzirom da prvi put zajedno nastupaju, ali primetno je da su sa Boltićem i Stefanovićem dobili na brzini i da bi mogli da izveslaju veoma dobru trku.

Ekipa put Portugalije kreće danas letom u 9 časova sa Aerodroma „Nikola Tesla“. Rezultati: https://timetable.canoesprintportugal.com/

0 0 0 0 0