Vesti

Borba titana u Plovdivu - Stefanović na korak do Tokia

Praštalo je danas u Plovdivu od siline zaveslaja srpskih kajakaša. Samo u Kajakaškoj reprezentaciji Srbije može da se desi da na jednoj izbornoj trci učestvuju aktuelni vicešampion sveta u jednosedu na 200 m (Strahinja Stefanović) i trojica Evropskih prvaka u jednosedu na 200 m (Marko Novaković, Marko Dragosavljević i Nebojša Grujić) u nadmetanju za dva mesta koja ih vode u nastavak borbe za odlazak na Olimpijske igre. 

Najbrži je bio Srahinja Stefanović (34.200 sec), drugo mesto pripalo je Marku Novakoviću (34.600 sec), treći je bio Marko Dragosavljević (34.620 sec), a četvrti Nebojša Grujić. Stefanović i Novaković su tako obezbedili nastup na Svetskom kupu u Segedinu od 12. do 16. maja gde će nastaviti trku za odlazak u Tokio.

Obzirom na činjenicu da kod nas još uvek ne postoji staza sa startnim blokovima, četvorica najbržih sprineta, trojica izazivača (Marko Dragosavljević, Marko Novaković i Nebojša Grujić) i osvajač olimpijske kvote za Srbiju, Strahinja Stefanović snage su odmerili na stazi u Plovdivu. 

Iako su izazivači naizgled imali malo teži put do kontrole u Plovdivu, jer su morali da učestvuju na Nacionalnom izbornom takmičenju pre 4 dana u Beogradu, Strahinja Stefanović je bio veoma ubedljiv i na korak se primakao odlasku u Tokio, što posebno raduje njegovog trenera, našeg Milana Đenadića. 

Naš Nebojša Grujić je i pored 5 kopči na desnom stopalu, povrede koju je zaradio na izbornom takmičenju, stisnuo zube i hrabro izašao na kontrolnu trku.

Čestitamo ovim sjajnim momcima na svemu što su do sada učinili za srpski kajak, a Strahinji Stefanoviću i Marku Novakoviću želimo dobar vetar i mirnu vodu na Svetskom kupu u Segedinu s devizom: neka pobedi bolji.

0 0 0