Vesti

Šampionski kutak (3) – I kadetska ekipa treća. Luka solirao do bronzi, devojke skupa

Ako do sada niste primetili kako će se ovaj serijal odvijati, sigurno će vam sada biti jasno da smo prednost dali našim mladim snagama. Tako da je logičan splet da nakon teksta posvećenog pionirima usledi onaj koji će akcenat staviti na kadete, njihove nastupe i ulogu u vraćanju najvrednijeg pehara na domaćoj sceni.

Ekipni poredak bio je identičan kao i u pionirskoj kategoriji, s tim da smo se kod kadeta uglavnom oslanjali na višečlane posade. Jedini izuzetak bio je kanuista Luka Trnavčević. On je dokazao da može da se takmiči na svim distancama, jer je u sve tri trke – 200, 500 i 1.000 metara, izveslao rezultat vredan bronzane medalje. To je ujedno bila jedna polovina osvojenih medalja u ovom uzrastu, dok se ženski deo tima izborio za drugu, koja je i malo vrednija obzirom da su se pored dve bronze domogle i jednog srebra. I pored veoma dobrog učinka od šest osvojenih medajla, malo je nedostajalo našem kadetskom sastavu da uveća svoj bilans odličja jer su u par navrata posade zauzimala četvrta mesta, sa zaostatkom u domenu, manjem ili višem, od sekunde.

Najbolji nastup zabeležio je četverac mladih devojaka na 500 metara, a on je bio sastavljen od od dve reprezentativke - Jane Gojković i Katarine Kecman, kao i Valentine Moravčević i Milice Knežević. Upravo su Katarina i Jana bile uspešne i na 500 metara u dvosedu, dok je još jedan četverac doneo poslednju bronzu. Imaće Katarina, Milica, Ana Gojković i Sofija Đenadić priliku da se naredne godine bore i za bolji plasman od trećeg jer će sve četiri ostatiti, ili će tek od naredne godine i zvanično postati kadetkinje. Tako je pored Luke, i Katarina završila takmičenje sa tri medalje oko vrata, koji su posle ovog prvenstva, zajedno sa Janom Gojković i još dvoje juniora, učestvovali na regati Olimpijskih nada.

U kadetsku teritoriju od 2022. godine zalazi i sjajni Aleksandar Petkovski. On se u odličnom izdanju pokazao na ovom takmičenju veslajući sa starijim klupskim kolegama i protiv isto tako starijih rivala, prilikom čega je nastupao u čak 12 trka u dve kategorije. Tandem Aleksandar i Steva Radosavljević bio je četvrti na stazi od 500 metara, dok je ovaj dvojac bio deo i četverca na duplo dužoj distanci, uz Jakova Petrovića i Đurađa Vukašinovića, koji je finalnu trku takođe završio na 4. mestu. U istoj ovoj disciplini u finalu je veslao još jedan naš četverac za što su se izborili kvalifikacije. Lazar Petrović, Strahinja Ninković, Mateja Vukašinović i Filip Mitrović bili su na kraju sedmi.

Od pionira, pored Aleksandra Petkovskog, sa kadetima su nastupali još Ana Gojković, Sofija Đenadić i Mateja Vukašinović, dok su se u juniorskim trkama, a iz redova kadeta, takmičili: Jana Gojković, Valentina Moravčević, Luka Trnavčević, Strahinja Ninković, Katarina Kecman, Milica Knežević, Jakov Petrović, Lazar Petrović, Steva Radosavljević i Đurađ Vukašinović.


Sastav kadeta:

Jana Gojković (2005), Valentina Moravčević (2005), Katarina Kecman (2005), Strahinja Ninković (2005), Filip Mitrović (2005), Luka Trnavčević (2005), Milica Knežević (2006), Đurađ Vukašinović (2006), Jakov Petrović (2006), Lazar Petrović (2006), Steva Radosavljević (2006), Ana Gojković (2007), Aleksandar Petkovski (2007), Sofija Đenadić (2008) i Mateja Vukašinović (2008).

 

Sve rezultate sa takmičenja možete pogledati OVDE.

 

0 0