Vesti

Iz Turske, Nebojša Grujić: Zadovoljan radom, pripremamo podlogu za 2022.

Reprezentativac Srbije sa dugogodišnjim stažom, Nebojša Grujić, jedan je od trojice šabačkih kajakaša koji se još uvek nalaze na pripremama u Turskoj. Kako bi se njegovo ime ponovo našlo na spisku izborio se kroz nastupe u četvercu (Novaković-Dragosavljević-Torubarov-Grujić) koji je ove godine najpre učestvovao u finalu Evropskog, pa zatim i Svetskog prvenstva, gde su završili kao šesti u Evropi, odnosno kao osmi na svetu. U pauzi između napornih i raznovrsnih treninga, za klupski sajt je rekao sledeće:

- Pripreme prolaze u najboljem mogućem redu. Došli smo u Antaliju na veslačke pripreme kako bi produžili veslanje s obzirom da je kući hladno. Akcenat je pre svega na proširivanju aerobnih kapaciteta kako bi postavili dobru podlogu za narednu sezonu. Zadovoljan sam svojim radom, atmosfera je super. Vremenski uslovi dozvoljavaju da se realizuje ceo trenažni plan. Posebno sam zadovoljan radom mojih mlađih šabačkih kolega, Lagundžića i Dovragovića. Posle Antalije nas čeka uobičajeno zimsko treniranje kod kuće. Veslanje neće biti moguće tako da ćemo ga menjati ergometrom, trčanjem i plivanjem. U februaru se opet vraćamo u Antaliju na šest nedelja.

Iako izazovi u 2022. godini u ovom trenutku jesu daleko, iskoristili smo priliku i zamolili našeg velikog šampiona da se ukratko dotakne i ove teme:

- Naredne sezone očekuju nas Prvenstvo sveta, Evropsko i svetski kupovi. U disciplini K4 na 500 metara trudićemo da budemo konkurentni svima, a naravno da bih najviše voleo da osvojimo neku od medalja.