Vesti

Reprezentacija se vratila u Srbiju, fokus na Kupu Srbije

Prošle subote kajakaška reprezentacija Srbije vratila se u Srbiju iz Turske sa šestonedeljnih priprema, koje se trajale od 14. februara do pomenutog 26. marta. Podsećamo da su se među više od 30 članova nalazila i petorka iz Zorke – seniori Nebojša Grujić i Mihailo Subotić, mlađi seniori Branko Lagundžić i Veljko Dovragović, kao i junior Luka Manjenčić koji se vratio kući nakon tri nedelje rada. Neizostavni deo stručnog štaba reprezentacije, na čijem čelu je Miroslav Rodić, je i Uroš Pavlović kojeg smo zamolili da nam da ocenu priprema iz njegovog ugla:

- Pripreme su uspešno prošle, uprkos činjenici da je od prve do šeste nedelje duvao jak i hladan severni vetar. Pored toga, na reci je bio veoma velik broj sportista iz nekoliko reprezentacija i njihovih trenera u motornim čamcima... Imajući sve to u vidu, ovogodišnje uslove bih ocenio veoma lošim. Ali, i pored toga, odrađene su pripreme sa veoma malim brojem nerealizovanih treninga i reprezentacija se vratila u Srbiju dobro pripremljena za predstojeće izazove.

Što se tiče šabačkih momaka, Uroš je kratko rekao sledeće:

- Takmičari Zorke su dobro pripremljeni. Bilo je sitnijih povreda i razboljevanja, ali bez preteranog uticaja na kvalitet priprema. Čeka nas Kup Srbije gde će naši takmičari pokušati da potvrde, odnosno izbore mesto u državnom timu.

Kup Srbije, kao prvo izborno nacionalno takmičenje za sastav reprezentacije, održaće se od 28. do 30. aprila na beogradskoj Adi Ciganliji, dok će se prvo nacionalno takmičenje održati 16. aprila u Bačkoj Palanci. U pitanju je Prvenstvo Srbije na 5.000 metara gde je klupski plan da učešće uzmu pojedini takmičari iz redova kadeta i juniora.

0 0 0 0