Vesti

Luka odbranio titulu na 5.000! Mihajlo takođe najbolji, Aleksa srebrni

Tri medalje, dve zlatne i jedno srebro, osvojili su naši takmičari na jučerašnjem Prvenstvu Srbije na 5.000 metara u Bačkoj Palanci! Zasluge idu trojici juniora, kajakašu Luki Manjenčiću i kanuistima Mihajlu Maloviću i Aleksi Trifunoviću.

Skoro dve sekunde brže u odnosu na prošlu godinu, kada je prvi put pobedio na ovom Prvenstvu, veslao je sjajni Luka Manjenčić. Rezultat od 22:53,67 doneo mu je odbranu šampionskog naslova, ispred Damira Ikića (22:55,41) i Nikolasa Andrića (23:09,99).

Baš kao i pre godinu dana, i ovoga puta su dvojica Zorkaša u jednoj trci odlučivali o najvišem plasmanu. U kanuu jednokleku pozlatio se Mihajlo Malović, završivši ispred klupskog drugara, srebrnog Alekse Trifunovića. Treći je bio Marko Nikolić iz BSK-a.

Najbliže rezultatima koji bi im donele neko od odličja bile su četvrtoplasirane Andrea Vukašinović, Jana Gojković i Dunja Sarić. Treba imati u vidu da je najmlađoj od njih, pionirki Andrea Vukašinović (2009), ovo prva sezona kako je izašla iz mini kajaka, tako da je ostvareni rezultat u ovako specifičnoj i zahtevnoj disciplini i više nego zadovoljavajući. Prva godina nove kategorije počela je da teče i za juniorku Janu Gojković. Dobrim nastupom predstavio se i kadet Jakov Petrović. U najbrojnijoj trci dana, u kojoj je učestvovalo čak 37 takmičara, zauzeo je visoko šesto mesto.

Nakon dva uzastopna vikenda sledi kratka pauza od takmičenja, a sprovođenje poslednjih priprema za Kup Srbije, ujedno i prvog nacionalnog izbornog takmičenja za sastav reprezentacija. On će se održati na Adi Ciganliji, od 28. do 30. aprila.


REZULTATI

 

1. mesta

 1. 1. Luka Manjenčić – JUNIORI
 2. 1. Mihajlo Malović – JUNIORI (kanu)

2. mesta

 1. 2. Aleksa Trifunović – JUNIORI (kanu)

Ostali rezultati

 1. 4. Andrea Vukašinović – PIONIRKE
 2. 4. Jana Gojković – JUNIORKE
 3. 4. Dunja Sarić - SENIORKE
 4. 6. Jakov Petrović - KADETI
 5. 7. Sofija Đenadić – PIONIRKE
 6. 7. Strahinja Pantić – PIONIRI
 7. 13. Bogdan Ivković – PIONIRI
 8. DISK. Đurađ Vukašinović – PIONIRI
 9. DISK. Luka Trnavčević – JUNIORI (kanu)
 10. DISK. Mihailo Subotić – SENIORI

 

FOTO: Marko Petrović

 

0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0