Vesti

Trojica Šapčana na predstojeća dva svetska kupa

Trio šabačkih kajakaša ovih dana se nalazi na reprezentativnim treninzima koji se odvijaju u domaćim uslovima, preciznije u Rumi. Na okupljanjima koja predstavljaju samu završnicu priprema pred prvi Svetski kup u sezoni koji će se održati u Račicama (Češkoj) u periodu od 20. do 22. maja, nalaze se Nebojša Grujić, Mihailo Subotić i Branko Lagundžić.

Zanimljivo je da će se drugi Svetski kup održati odmah u nedelji iza prvog. Iz Češke ekipe će preći u poljski Poznanj (26-29. maj), nakon kojeg će se stvoriti jasnija slika o reprezentativnim posadama. Inače, samo će Mihailo veslati u Račicama, i to jednosed na 1.000 metara, dok će se Branko i Nebojša takmičiti u Poznanju. Bane u četvercu na 500, a Gruja u njemu dobro poznatoj disciplini i u kojoj je imao najviše uspeha u karijeri – K-1 na 200 metara.

Za kratak komentar o očekivanjima sa prvih međunarodnih takmičenja obratili smo se jednom od reprezentativnih trenera, našem Urošu Pavloviću:

- Na Svetskom kupu očekujemo plasmane u A finala u olimpijskim disciplinama, uprkos veoma jakoj konkurenciji. Na takmičenje dolazi mnogo zemalja, neke čak i sa po dve jake posade. Pokušaćemo da izborimo što veći broj finala i naravno da uđemo u borbu za neke od odličja.

I juniorski reprezentativci, među kojima je i Luka Manjenčić, su aktivni u ovom periodu. Sa velikim motivom, treninzima u Bačkoj Palanci, oni se pripremaju za svoje nastupe na međunarodnoj sceni, od kojih će se prvo desiti pred domaćom publikom. Od 23. do 26. juna u Beogradu će se održati Evropsko prvenstvo juniora i mlađih seniora. Pravo da učestvuje na ovom takmičenju izborio je i naš sjajni kanuista Mihajlo Malović.

0 0 0 0 0 0