Vesti

Branko Lagundžić: Uspešno kontrolno merenje. Prethodna godina najuspešnija u karijeri

Reprezentativci Srbije privode kraju prve pripreme u Turskoj, jer je njihov povratak u Srbiju planiran sutra, odnosno u subotu. Drugi i mlađi kajakaš Zorke na ovim pripremama, Branko Lagundžić, dočekao ih je sa mnogo motiva i optimizma. Sezona 2022. za njega je bila najbolja do sada, sa mnogo dobrih rezultata vrednih pažnje i pomene, a posebno se izdvaja srebrna medalja u K-4 500 osvojena na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore u Beogradu. No, da bi te rezultate ponovio, pa i poboljšao, potrebna je dobra osnova, te iz tog razloga sa time smo započeli naš razgovor sa njim, odnosno kakvi su njegovi utisci sa prvih priprema i kako je on zadovoljan svojim radom:

- Utisci sa prvih priprema su veoma pozitivni. Uslovi za trening su odlični i vreme nas je dobro poslužilo. Akcenat je na aerobnim treninzima. Takođe smo probali neke kombinacije grupnih posada, u kojima treba da nastupamo u narednoj sezoni. Imali smo jedno kontrolno merenje gde smo pokazali dobre rezultate, što pokazuje treneru da dobro radimo i da tako treba da nastavimo u narednom periodu.

Sumiranje rezultata iz prethodne godine ipak smo ostavili Branku na procenu:

- Sezona 2022. je do sad najuspešnija za mene. Osvojio sam drugo mesto na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore, što mi je dalo veliki motiv da treniram još bolje za naredne izazove koji slede. Takođe, četvrto mesto na Evropskom za seniore, gde je medalja zamalo izmakla, je veoma dobar rezultat za mene, kao i sedmo na Svetskom prvenstvu za mlađe seniore. Moram naglasiti da smo uzeli seniorsku ekipnu titulu za klub, gde smo pokazali da imamo kvalitet.

Dobri rezultati ostvareni su u napornom ritmu jer je Branko nastupao i kao senior, ali i kao mlađi senior. Međutim, predan rad je dao dobre rezultate u kontinuitetu:

- Sezona je bila dugačka, možda je bilo malo iscrpljujuće, ali veoma uzbudljivo. Uspeo sam da održim kontinuitet kvalitetno, tako da sam mogao na svim takmičenjima da dam svoj maksimum jer sam se takmičio u seniorskoj i mlađe seniorskoj reprezentaciji.

O ciljevima za 2023. godinu Bane se kratko izjasnio šta je u fokusu:

- Naravno da sam sebi postavio ciljeve u sledećoj sezoni, ali treba ići korak po korak. Trenutno sam najviše fokusiran na prvo takmičenje u sezoni koje nas očekuje, a to je Kup Srbije.

Nisu sportski izazovi jedino sa čime se suočava, jer je na pitanje o korišćenju slobodnog vremena između treninga odgovorio sledeće:

- Slobodno vreme najviše koristim za odmor i učenje. Kad se vratim u Srbiju, između priprema, imam ispitni rok, pa sam se tome najviše posvetio. Dosta se fokusiram da se kvalitetno odmorim kako bi mogao dati maksimum na svakom treningu.

Baš kao i Mihailu, i Banu želimo puno sreće, jer umeća svakako ima, u savladavanju svih „prepreka“ koje ga očekuju!

0 0 0