Vesti

Dve laureatske nagrade za članove Zorke! Priznanja i za Janu i Luku

U utorak, 14. feburara, u sali Sokolskog doma, a u organizaciji Sportskog saveza Šapca, održana je svečana ceremonija dodele sportskih priznanja najuspešnijima u 2022. godini. Naš klub imao je mnogo razloga za zadovoljstvo obzirom da su četiri vredna priznanja završila u rukama naših članova, od kojih su dva laureatska, što je naravno najvrednija nagrada. Branko Lagundžić proglašen je za najuspešnijeg sportistu, dok je Slobodan Đenadić najuspešniji sportski radnik. Još dva priznanja zaslužili su i naši omladinci, Jana Gojković i Luka Manjenčić, takođe na osnovu ostvarenih rezultata u prethodnoj godini. 

Kako se tog dana Branko Lagundžić nalazio na reprezentativnim pripremama u Turskoj, i koje traju do 25. februara, zamolili smo ga za komentar povodom dobijanja prestižne nagrade:

- Pre svega, želeo bih da se zahvalim Sportskom savezu Šapca na priznanju koje mi je dodelio. To mi mnogo znači jer neko moj trud prati i nagrađuje. Trenutno nisam mogao da prisustvujem dodeli priznanja jer se sa reprezentacijom Srbije nalazim na pripremama u Turskoj. Pripreme teku odlično, i spremno dočekujemo prva takmičenja, a ja ću se potruditi da ove sezone nadmašim moje rezultate iz 2022. godine. Prošla sezona je bila jedna od najuspešnijih za mene, tako da ću se potruditi da nastavim u istom ritmu.

Podsetnika radi, u prethodnoj sezoni Branko je bio deo četverca koji je bio drugi na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore, zatim ta ista posada bila je 7. na Svetskom za mlađe seniore, bio je četvrti na Evropskom za seniore, takođe u četvercu, dok se na domaćoj sceni najviše istakao na Prvenstvu Srbije gde je osvojio ukupno pet medalja, i samim tim dao veliki doprinos da seniorska ekipa osvoji titulu prvaka.

Slobodan Đenadić, bivši višestruki prvak Srbije i reprezentativac, sa osvojenim medaljama i na takmičenjima u bivšoj Jugoslaviji, dugo godina ne obavlja neku od klupskih funkcija, sa izuzetkom delegatske u Skupštini kluba. Međutim, njegova posvećnost klubu, koja se ogleda kroz različite vidove pomoći i gotovo svakodnevno obilaženje klupskih prostorija i u čijem održavanju aktivno učestvuje, svakako su ga preporučile za nosioca nagrade "Najuspešniji sportski radnik u 2022. godini".

Što se tiče naših omladinaca, Luka Manjenčić je kao junior veslao u finalu Evropskog, ali i Svetskog prvenstva. U Srbiji je bio među najboljima u svom uzrastu. Osvajao je medalje na svakom takmičenju, u gotovo svakoj disciplini u kojoj je učestvovao.

Jana Gojković nagrađena je za ostvarene rezultate u juniorskoj kategoriji, u kojoj će ostati i ove godine. Ima osvojenu zlatnu medalju na Prvenstvu Srbije u dvosedu na 200 metara, kao i tri bronze, od kojih je jedna seniorska. Učestvovala je i na međunarodnoj regati "Olimpijske nade", gde je zabeležila nastup u finalu već pomenute discipline, u kategoriji devojaka od 17 godina.

Zahvaljujemo se Sportskom savezu Šapca na dodeljenim priznanjima, uz posebne čestitke koje upućujemo našim nagrađenim članovima!

0 0 0 0 0 0 0