Vesti

Završen I Svetski kup - Lagundžiću B, Subotiću D finale

Nakon četiri dana (11-14. maj), prvo međunarodno takmičenje u sezoni završilo se u nedelju. Iako prvi Svetski kup u Segedinu nije imao značaj u vidu olimpijskih kvalifikacija, ono je svakako imao svojevrsni značaja - kao uvod u one važnije događaje u sezoni, radi kontrole forme sprovdenih priprema, testiranja grupnih posada i slično. Zahvaljujući nastupima na Kupu Srbije dvojac iz Zorke, Branko Lagundžić i Mihailo Subotić, izborili su pravo nastupa u Segedinu.

Mihailo je to učinio u olimpijskoj disciplini K-1 1.000, u kojoj je konkurencija brojala čak 62 kajakaša. Nakon što je prebrodio kvalifikacije, Subotić je iz polufinala prešao u D finale. U borbi za što bolji plasman, trku je završio na 4. mestu, što je značilo da se našao tačno na “pola puta” u generalnom poretku, obzirom da je bio 31. Najbolje vreme ostvario je upravo u poslednjoj trci, kada je izveslao 3:59,93.

Jednosed na 500 metara bila je Banova disciplina. Iako je reč o neolimpijskoj disciplini, u njoj je takođe brojnost bila na visokom nivou - 52 kajakaša. U kvalifikacionoj trci bio je prvi, a nakon polufinala gde je završio kao 6., našao se u B finalu. Sedmo mesto donelo mu je 16. poziciju u generalnom plasmanu. U poslednjoj trci imao je najbolji nastup - 1:46.50, mada je promenljivo vreme imalo dosta uticaja na ostvarene rezultate.

Dvadeset pet zemalja u sprintu i parakajaku osvojilo je jednu od medalja. Učešćem u nekoliko A finala Srbija je bila u prilici da se pridruži tom spisku, ali je medalja ipak izostala. Najbolje nastupe zabeležili su Milica Novaković, petoplasirana u K-1 500, Marko Dragosavljević, koji je bio 7. u K-1 200, muški četverac je bio 6. na 500 metara, dok je poslednjeg dana i Kristina Bedeč izveslala dobru trku u K-1 5.000, gde je u cilj ušla sedma.

FOTO: Printskrin recast.tv PlanetCanoe / KSS
0 0 0 0 0 0 0 0 0 0